Nincs kategória

Samsung csütörtökön egy rendkívül hasznos új szolgáltatás bevezetésének megkezdését jelentette be Galaxy telefonjai vásárlói számára. A dél-koreai vállalat ugyanis Temporary Cloud Backup néven egy teljesen ingyenes tárhely-szolgáltatást indított el, ahová a felhasználók bármikor elmenthetik telefonjuk tartalmát, illetve adataikat, ha veszélyben érzik azokat.

Ingyenes biztonsági mentés mindenkinek

A Samsung a bejelentésben írtak alapján az új szolgáltatást elsősorban az olyan esetekre szánja, amikor a felhasználók egy régebbi Samsung mobilról egy újabbra váltanak, vagy esetleg szervizbe adják telefonjaikat, és törölni akarják azokról az adatokat. Ilyenkor az új Temporary Cloud Backup keretében elmenthetik a készülékek tartalmát a felhőbe, hogy később a megjavított vagy akár egy másik telefonra visszatöltsék onnan azokat.

A legjobb a Samsung újításában, hogy teljesen ingyenesen lehet használni, és a cég azt mondja, hogy méretkorlátot sem határozott meg – tehát elvileg akármennyi adatot fel lehet tölteni az ingyenes felhős tárhelyre. Az egyetlen korlát az, hogy az egyes fájlok mérete nem haladhatja meg a 100 GB-ot, valamint, hogy a cég az adatokat csak legfeljebb 30 napig őrzi meg az eredeti feltöltéstől számítva.

Ugyanakkor a határidő lejárta előtt a felhasználók emailben figyelmeztetést kapnak majd a közelgő törlésről, így fontos adataikat lementhetik más, állandó tárhelyre is ha esetleg nem tudták addig mobiljukra visszatölteni azt. Ezen kívül a fel- és letöltés csak Wi-Fi-n történhet, de ez logikusan adódik a méretből is, hiszen több tíz- vagy százgigabájtnyi adatot sem a legtöbb mobiladat-keret nem bírna el, sem kibírni nem nagyon lehetne, míg felvánszorog a felhőbe a mobilhálózaton át.

Javításokhoz és készülékváltásokhoz

A Samsung az új szolgáltatást egyértelműen tavaly bejelentett Karbantartási Módja (Maintenance Mode) kiegészítéseként, illetve helyettesítésének szánja, mivel utóbbit többen kritizálták korábban. Ennek oka az volt, hogy számos Samsung szerviz nem volt hajlandó ebben a módban – ami korlátozta volna hozzáférésüket a telefonok funkcióihoz – átvenni javításra a készülékeket, illetve azokat gyári állapotba állították vissza a javítás során, törölve minden adatot róla.

Az új felhős mentéssel azonban a felhasználók maguk gondoskodhatnak adataik megőrzéséről és a telefonok törléséről, elhárítva az említett problémákat.

A Temporary Cloud Backup ősztől kezdődően lesz elérhető a Samsung azon telefonjain, amik megkapják a One UI 6 frissítést.

forrás: https://pcforum.hu/hirek/26680/samsung-temporary-cloud-backup-felhos-biztonsagi-mentes-ingyen-galaxy